Предимства на бижутата от благородна стомана 316L

Предимства на бижутата от благородна стомана 316L

20 май 2019
  • Сподели:

Бижута от неръждаема стомана висок клас 316L или по известна, като медицинка стомана, се превръщат в голяма тенденция сега. Всъщност, хората днес все повече избират да носят тях, вместо бижута, направени от благородни метали. Освен, че са достъпни, като цена, тези красоти от неръждаема стомана могат да предложат много повече.

 

Вижте някои предимства на бижутата от благородна стомана и се надяваме, че ще Ви бъдем полезни:

 

  • Бижутата от неръждаема стомана 316L всъщност са чудесни, тъй като имат някои предимства, включително за здравето. Неръждаемата стомана е хипоалергенна, което я прави чудесен избор за човек, чиято кожа е чувствителна към металите. Също така, тя няма да превърне кожата Ви зелена или друг цвят.
  • Тя не замърсява, не ръждясва или избледнява.
  • Друго предимство за бижутата от неръждаема стомана 316L е, че техният перфектен външен вид ще бъде запазен за по-дълго, независимо дали го подлагате на третиране с вода, сол или др., както и нагряване, или подлагане на пряка слънчева светлина. Антикорозионните свойства на стоманата се дължат, благодарение на високата концентрация (+12%) на хром в нея. Тя съдържа още един елемент – молибден, което я прави по-устойчива химически, особено в агресивна среда.
  • Неръждаема стомана 316L  е твърда и устойчива на надраскване, в сравнение със златото или среброто, т.е Вашите бижута няма да имат нужда от това да бъдат полиране, след носене известно време.

Състав на благородната стомана - желязо, въглерод, хром, молибден, никел.

 

Убедихме ли Ви да си купите стоманено бижу? Разгледай нашите предложения Тук