Колекция България

Колекция България

Подреди по

Колекция България

В древността, българите са вярвали, че бижутата с могъщи и магични символи предпазват от зли сили. Закодирани, тези антични знаци пътуват във времето, пренасят се във фолклора чрез шевиците, бродирани върху българската народна носия, и продължават да съществуват и днес!

 

Древните български символи могат да прогонят злите духове, да внесат хармония, благоденствие и здраве в семейството и да съхранят в себе си безкрайната вселенска сила и божествено познание.

 

Съществува поверие, че там, където свършват дрехите, човек е най-уязвим. Ето защо, античните везби (ръчните шевични украси) са се бродирали по края на народната носия, за да отблъснат чрез магичните си сили всичко негативно, което се опитва да застигне човека.

 

Колекция „България“ е вдъхновена от копнежа на Kolie за съхраняване на мистичната мощ на античните български символи и предаване на наследството от предците ни по един същевременно традиционен и модерен начин.

 

Бижутата от колекцията изобразяват специално подбрани едни от най-древните и могъщи български знаци. Създадени да бъдат носени там, където свършва яката на дрехата, съвсем близо до сърцето, нашите бижута ще напомнят на следващите поколения да пазят корените си и да се гордеят с величието на българския народ.